Đã đến lúc chúng ta từ bỏ phần mềm diệt virus

Thay vào đó, bạn nên thường xuyên cập nhật hệ điều hành và phần mềm trên PC của mình.

Robert O”Callahan, cựu nhà phát triển trình duyệt Firefox mới đây vừa có một phát biểu khá gây “sốc”, nhất là đối với các chuyên gia trong giới bảo mật: phần mềm diệt virus (antivirus – AV) là rất tệ, các hãng phát triển phần mềm này cũng rất tệ, và rằng bạn nên cài phần mềm AV ngay lập tức – trừ khi bạn đang dùng Windows Defender của Microsoft – công cụ diệt virus có như khá “OK”. 

Cũng cách đây chưa lâu, Justin Schuh, người phụ trách bảo mật cho Chrome của Google và cũng là một trong số các chuyên gia hàng đầu thế giới về bảo mật, nói rằng phần mềm diệt virus là trở ngại lớn nhất của ông trong việc tạo ra 1 trình duyệt web an toàn. Giải thích rõ hơn cho nhận định của mình, Schuh nói rằng, việc dính vào phần mềm AV làm trì hoãn công nghệ sandbox Win32 Flash trong hơn 1 năm, và rằng, các nỗ lực triển khai sandbox trong tương lai cũng bị trì hoãn do loại phần mềm này. 

Schuh cho biết, phần mềm AV cũng gây ra các lỗi với giao thức TLS (transport layer security), từ đó làm hỏng một số thành phần của giao thức HTTPS/HSTS.

 

Trong vài năm trở lại đây, một số hãng phát triển trình duyệt web tỏ ra không hề hài lòng với các phần mềm AV. Quay lại thời điểm năm 2012, Nicholas Nethercote, một nhân viên khác của Mozilla lúc này đang làm việc cho dự án Firefox MemShrink, nói rằng “McAfee (1 phần mềm AV khá nổi tiếng) đang giết chết chúng tôi”. Trong trường hợp của mình, Nethercote nói rằng khi đang tìm cách giảm lượng bộ nhớ mà Firefox tiêu thụ, anh phát hiện ra rằng các add-ons trình duyệt như McAfee đang ngốn một lượng bộ nhớ cực lớn – bên cạnh các vấn đề khác mà nó gây ra.    

Vấn đề ở đây, từ góc nhìn của một hãng phát triển trình duyệt, đó là phần mềm diệt virus giống như 1 kẻ “xâm lấn”, đã “xâm lược” quá mức vào các thành phần trên máy tính. Các phần mềm này, trong nỗ lực tóm gọn virus trước khi virus có thể lây nhiễm vào hệ thống của bạn, đã can thiệp sâu vào các phần mềm trên máy tính, chẳng hạn như trình duyệt, công cụ xử lý văn bản, và thậm chí là nhân (kernel) hệ điều hành. O”Callahan đưa ra một ví dụ “sát sườn” – một trải nghiệm anh từng trải qua: “Khi chúng tôi tìm cách để tính năng bảo mật ASLR chạy được trên Firefox phiên bản Windows, nhiều hãng AV đã làm hỏng nó với việc chèn các DLL với ASLR bị vô hiệu hoá vào các tiến trình của chúng tôi”. ASLR, viết tắt của Address space layout randomization (ngẫu nhiên hóa sơ đồ không gian địa chỉ), là một trong những công cụ tốt bảo vệ người dùng khỏi lỗi bảo mật tràn bộ nhớ đệm (buffer overflow).

Chưa hết, chính bản thân phần mềm AV cũng là một mục tiêu mà hacker nhắm đến. Với 1 hệ thống máy tính, nếu không có trình AV được cài, hacker có thể phải tìm lỗ hổng trong trình duyệt hay hệ điều hành. Ngược lại, nếu phần mềm AV tồn tại trên hệ thống, lỗ hổng cũng có thể được phát hiện từ chính phần mềm AV. Điều này thường không phải là vấn đề gì lớn lao nếu nhà sản xuất AV làm ra được những phần mềm bảo mật, tuy nhiên, thông thường thì thực tế là ngược lại (ngoại trừ Windows Defender, bởi Microsoft là hãng thành thạo các thành phần trong Windows, theo O”Callahan).

Hồi đầu tháng 7 năm ngoái, dự án Project Zero của Google phát hiện ra hơn 25 lỗi có mức độ nghiêm trọng cao trong các sản phẩm bảo mật của Symantec/Norton. “Các lỗ hổng này rất tệ. Chúng không yêu cầu bất kỳ tương tác người dùng nào, chúng ảnh hưởng lên cấu hình mặc định, và phần mềm chạy ở mức ưu tiên cao nhất có thể. Trong một số trường hợp trên Windows, mã nguy hiểm thậm chí được tải vào nhân hệ điều hành dẫn tới sai lạc (corruption) bộ nhớ kernel” – Tavis Ormandy, một nhà nghiên cứu thuộc Project Zero cho biết. Trong 5 năm trở lại đây, Ormandy đã tìm ra các lỗ hổng tương tự trong phần mềm bảo mật của Kaspersky, McAfee, Eset, Comodo, Trend Micro…

 

Sau tất cả những gì đã nói ở trên, kết luận đưa ra đó là bạn (hay người thân, bạn bè của bạn) không nên dùng phần mềm AV. Tuy nhiên, bạn cần biết rằng sử dụng phần mềm AV không chắc sẽ giúp PC của bạn an toàn hơn. Trong một số trường hợp, các phần mềm này khiến máy tính gặp nguy hiểm, gây ra hiệu ứng bất lợi cho hiệu năng hệ thống. Và nếu bạn tin tưởng các hãng sản xuất trình duyệt, sự phổ biến ngày càng tăng của phần mềm AV có thể tạo ra hiệu ứng dây chuyền nguy hiểm đối với các nhà phát triển khác. 

Theo O”Callahan, “giọt nước làm tràn ly” ở đây là các hãng phần mềm hiếm khi nói về các vấn đề của phần mềm AV, bởi “họ cần sự hợp tác từ các công ty sản xuất loại phần mềm AV này”. O”Callahan nhớ lại một chủ đề hồi năm 2012, khi anh gợi ý một danh sách các phần mềm AV làm ảnh hưởng tới Firefox. Về sau, đội PR của Mozilla nhảy vào và yêu cầu anh gỡ danh sách đó. 

Phần mềm diệt viurs là cái gì đó ăn sâu vào tâm trí người dùng Windows, và nó đồng nghĩa với việc giúp PC bảo mật tốt. “Khi sản phẩm của bạn bị crash do sự can thiệp của AV, người dùng đổ lỗi cho sản phẩm của bạn chứ không phải cho phần mềm diệt virus. Tệ hơn nữa, nếu các phần mềm này làm chậm hiệu năng hệ thống, người dùng nghĩ rằng nguyên nhân cũng là do sản phẩm của bạn. Bạn không thể tìm cách khuyên người dùng tắt phần mềm AV bởi nếu có bất trắc gì xảy ra mà đáng ra AV ngăn chặn được, bạn sẽ là người phải chịu trách nhiệm” – O”Callahan cho biết. Lời khuyên ở đây là, dù bạn có quyết định dùng phần mềm AV hay không, thì một trong những cách tốt nhất để giúp máy tính an toàn là hãy thường xuyên cập nhật hệ điều hành và phần mềm. Nói cách khác, bạn nên ngừng sử dụng Windows 7 hay 8 và update lên Windows 10. 

Nói tới khía cạnh bảo đảm an toàn cho thông tin cá nhân, vấn đề sẽ phức tạp hơn một chút. Tất cả công nghệ sandbox và phần mềm chống malware trên thế giới không giúp bạn bảo vệ được dữ liệu nếu các cuộc tấn công phishing được thực hiện tốt; tương tự nếu một cơ sở dữ liệu chứa thông tin của bạn bị hacker khai thác thành công. Để phòng tránh, lời khuyên dành cho bạn là hãy sử dụng các mật khẩu khó đoán, dùng khoá bảo mật vật lý khi có thể, và thận trọng khi cung cấp các dữ liệu cá nhân của mình. 

MT (Theo Arstechnica)

VietBao.vn //
No one knew back then that how football would one day become cheap jerseys wholesale a defining force for so many people who enjoy the game, the football parties, the advertising, the betting on the football games, the social connections and the economic benefits the Super Bowl brings to so many Americans each year. economy, the amount of money corporations spend on advertising to promote their products, and the salaries and fame the players achieve, make for many defining moments with annual sporting extravaganza.Few owners are tipping their hands. Carolina Cheap china Jerseys Panthers owner Jerry Richardson is staunchly in Carson’s corner and Dallas Cowboys owner Jerry Jones is a vocal backer of Inglewood. Most everyone else falls somewhere http://www.cheapoakleys2013.com in the middle. Those closest to the process are counting votes on a daily basis, but no one truly knows how a vote would turn out.This game will be the first of two meetings between the Chiefs and Broncos in 2016 (will play again in Week 16). These clubs split two games last season, each beating the other on the road (the Broncos won 31 24 in Kansas City and the Chiefs won 29 13 in Denver).You have nostalgia for the days when blacks kept quiet, gays were in the closet, immigrants were invisible and women stayed in the kitchen, Sen. Jefferson Beauregard Sessions is your man, Rep. Luis Guti (D Ill.) said in a statement. senator has fought harder against the hopes and cheap jerseys china aspirations of Latinos, immigrants, and people of color than Sen. Sessions.When it is your turn, look at your cards. If you have one that matches the card in the discard pile by suit or number, you can place it face up on that stack. You will need to draw a card if you cannot place one in the discard pile at the beginning of your turn. The player now ends their turn.I didn’t cheap jerseys opt to get a prosthetic testicle (a prosthesticle, to use what should be the medical term). Yes, those are real; they’re saline sacs with the approximate weight and size of the missing organ, like the implants women get after mastectomies. Except ball implants make way less sense. Everyone you meet can see how many breasts you have, but unless I’m doing cartwheels in short shorts, ordinary passersby don’t count my balls. Maybe it’s meant for sex, but I just can’t imagine a woman comparing two prospective groins and saying, “Two balls? Nice.” But some men do go for the Nerf ball, and end up regretting it (around 25 percent, according to this survey).”What do you mean I can’t return it? I still have the receipt.”
Such collisions occur about 10 times faster than full body tackles, Stefan Duma, a bioengineer at Virginia Tech, tells Shots. And so a player’s head comes to a complete stop much more quickly than the rest of the body. Inside their helmets, they feel G forces five times bigger than what jet pilots feel when they pull tight turns.This is, by far, my favorite side of intermittent fasting. And for my part, I do not believe there a neater approach for the individual looking to maintain their physique, performance and conditioning. Trim Cleanse The psychological edges I speak of are those connected to physical activity and our want to be active and healthy.Correspondence: S Lindow, Department of Plant and Microbial Biology, University of California, UC Berkeley, 111 Koshland Hall, Berkeley, CA 94720 3102, USA. or Epichlo sp. Most bacteria that reside on the leaf surface of such grasses can consume these defensive chemicals. Loline consuming bacteria are rare on the leaves of other plant species. Think in a situation where the risk titanium tubing gets to be overwhelming, we definitely have a conversation and back off, but Albert wants to play, Manager Mike Scioscia said. what he here for. He a great role model for younger players. of those young titanium tubing players, Mike Trout and Kole Calhoun, have been grinding alongside Pujols all season. Trout played in his 142nd game, and Calhoun his 144th game, Thursday.Comparative IOS imaging of rod and cone photoreceptorsIn order to demonstrate the potential of functional IOS imaging of rod and cone functions, comparative experiments were conducted with variable background light controls. In the dark condition, transient IOSs were observed in both cone and rod OSs (Figs. 6a1 6a3, supplementary Movie 5). Combined light reflectance (OCT B scans) and IOS distribution curves titanium tubing revealed similar signal densities across the photoreceptor OSs and slight IOSs at the ISe and RPE Bruch’s membrane complex regions. It was observed that major signals are confined around the cone OS area (Figs. 6b1 6b3, supplementary Movie 6). The light intensity profiles of the outer retina were also changed dramatically (Fig. 6) due to melanosome translocation39. (a1) OCT B scan image and spatial IOS images were collected in a dark condition. Pre stimulus and post stimulus images were averaged over 10 frames (100 ms interval) (a2) OCT IOS image in the dark condition. (a3) Corresponding light intensity and IOS distribution curve across the retina. The light intensity curve was obtained by averaging the light intensity of the OCT B scan image laterally. The IOS distribution was obtained by calculating the pixel number of IOSs laterally in the axial direction. The signal polarities were ignored for calculating IOS quantities. Pre stimulus and post stimulus images were averaged over 10 frames (100 ms interval) (b2) OCT IOS image in the light condition. (b3) Corresponding light intensity and IOS distribution curve across the retina. Scale bars indicate 50 m.
Tylenol, which contains acetaminophen even has a joint pain formula called Tylenol Arthritis. There are also several prescription joint pain remedies you may wish to discuss with your doctor. These non steroidal anti inflammatory drugs, or NSAID are usually part of a pain management regimen outlined by your doctor to help reduce pain and improve your joint function.. The second important position on the offense side of the ball is Offensive Linemen. Offensive linemen are the shield of the offensive. Instead of being one offensive lineman there are five player make up the offensive line. He has done it with me before. When you try to overtake Ralf you know he will close the door. He doesn’t care if you touch and finish the race there and then. A case summary of Steve McNair’s murder released Oct. 19, 2009 by Nashville police states that based on police interviews with Leah Ignagni, shown here, and Sahel Kazemi’s former roommate, Emily Andrews, Kazemi believed that McNair was involved with another woman. Sahel Kazemi allegedly shot and killed McNair, who was married, on July 4, 2009, before committing suicide.. But the competition cheap china jerseys committee’s recommendation to have a two game preseason experiment wholesale nfl jerseys with extra points snapped from the 20 is now in effect, adding some excitement to a virtually automatic play.More significant than raising the uprights was a concerted move wholesale nfl jerseys to raise the standard of player conduct on the field.”In the past, ray ban outlet taunting/sportsmanship was in ray ban outlet the back of the book under points of emphasis. It is now a front of the book issue.” competition committee member and St. Louis Rams coach Jeff Fisher said. I believe that tips on flirting with girls is sometimes all it takes to go from a poor dating life to a fantastic one. How do boys flirt with girls? What is the secret to knowing how to attract any girl. A lot of you may want to know how to flirt with a girl in middle NBA Jerseys Cheap school after learning how to flirt with a girl online. The fumble set up the field goal to give Detroita 24 23 lead, and the interception sealed the win as the Lionssnapped a three game losing streak.4. Titans QB Marcus hockey jerseys Mariota continues his trend of playing better on the road, throwing three TDs andrunning for one in a much needed win over the Dolphins.5. The Dallas sports talk shows will be having a field day again this week with the Dak Prescott Tony Romo decision the Cowboys need to make soon.Is the Tony Romo era over? Dak Prescott gives Cowboys reason to reflect6.
make your own beautiful nook or other eFATSIS: No, it wasn’t. The two new players that are implicated in the report, Mike Pouncey and John Jerry, are black and biracial, respectively. There was racial animus on display for sure, an alarming text exchange between Incognito and another white player about guns and killing black people. Regardless, I’m not really excited about the Redskins offense heading into 2016. I’m not a believer in Kirk Cousins yet and as we have seen, the second full season of a quarterback’s career can be a troublesome one. Defenses have a full year’s worth of game tape to study. The primary responsibility of a vice president of sales to is to lead and direct a sales team or department to meet or exceed sales revenue, sales profitability and budgetary objectives. The role involves strategic planning, managing people, selling, leveraging technology and improving processes. A vice president of sales may be responsible for a region, country or global sales organization. Numerous former NFL players have been posthumously diagnosed with CTE, including Hall of Fame linebacker Junior Seau, who committed suicide in 2012. Former Kansas City Chiefs linebacker Jovan href=”http://cheapjerseysupply.com/” target=”_blank”>cheap jerseys Belcher, who murdered his wife and then himself that same year, also suffered from the disease. CTE, which is the result of head trauma, is said to causedementia, memory loss and depression, and some research has determined that it could lead to a propensity to commit acts wholesale nfl jersyes Wholesale China Jerseys of domestic violence. Push toward live video streaming will increase revenue from existing customers. Verizon has a huge base of mobile data users, and reported 105 million connected wholesale football jerseys china devices in its network in the most recent quarter. Pushing for more usage of high Wholesale Jerseys cost data streaming will increase the revenue of existing customers. A great deal cheap jerseys of attention is focused on battleground states. About 6.4 million people, roughly half of registered voters, cast their ballots early. That the most of any state with early voting, reports CBS News correspondent Mark Strassmann. We think we’re striking a good balance between out of season rights meaning prior season rights and current season rights by putting current season on and giving current season to the MVPDs and the MVPD subscribers and selling prior season rights to a variety of entrants into the marketplace of which we know there are many of them. And that seems right now to be a smart play for us, I can’t speak for everyone else, but it seems to be a smart play for us. And I think it’s actually very pro consumer too, because consumers have been really interested in gaining access to a show, wholesale nfl jerseys particularly bench viewing under current circumstances meaning current season.

Leave a Reply